Opfriscursus scootmobiel

 

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Het voertuig zorgt ervoor dat veel senioren en mindervaliden zich makkelijker kunnen verplaatsen. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bij bijvoorbeeld lopen of fietsen. Vaak zijn scootmobielbestuurders daar onvoldoende op voorbereid. Daarom volgen steeds meer mensen een cursus bij Veilig Verkeer Nederland om veilig te leren omgaan met hun scootmobiel.

Deelnemen aan de scootmobieltraining

Een scootmobieltraining bestaat uit een aantal onderdelen, zoals een theorieles (bijvoorbeeld over de plaats op de weg van de scootmobiel), een vaardigheidsparcours, een ogentest en een praktijkrit. Per regio kan de inhoud van de scootmobielcursus verschillen.

Rijwijzer met uw scootmobiel

Het theorieboek 'RijWijzer met uw Scootmobiel' beschrijft op een heldere manier de theorie van verkeersregels voor bestuurders van een scootmobiel of van een gehandicaptenvoertuig met motor. U vindt er handige tips en overzichttekeningen van verschillende verkeerssituaties. Dit kan dienen als handig naslagwerk - in het algemeen of bij een scootmobielcursus - en is te bestellen in onze webshop.

Interesse?

Bent u benieuwd of er bij u in de gemeente een cursus plaatsvindt? In de bijlage vindt u de tot nu toe geplande cursussen in Noord-Holland. .

Heeft u interesse om ook een cursus te organiseren, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met
Veilig Verkeer Nederland
Regionaal Steunpunt West
Postbus 66
3800 AB AMERSFOORT
088 - 524 88 38
steunpuntwest@vvn.nl

 
BijlageGrootteFormaat
170110 Overzicht Scootmobiel 2017.pdf338.75 KB.pdf
Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.