Volop praktische verkeersexamens

VVN afdeling Wieringerland was afgelopen week volop in actie om de verkeersveiligheid op de scholen onder de aandacht te brengen.

Afgelopen dinsdag was zij aanwezig bij het fietsverkeersexamen in Wieringerwerf. 7 basisscholen deden daar aan mee met in totaal 114 kinderen. De Triangel beet de spits af gevolgd door de Don Bosco, De Peppel, De Titus Brandsma, De Meertuin, De Zilvermeeuw en de kinderen van Het Baken sloten de rij. De organisatie was in handen van de Zilvermeeuw waar de politie de fietskeuring had verzorgd voor de overige scholen werd dat gedaan door Marlies Niesen-Purmer en Jan Wouts van de afdeling VVN Wieringerland. Bij een 5 tal fietsen werd een niet goed werkende bel geconstateerd en mochten deze kinderen het examen afleggen op een fiets van een klasgenoot. Waarbij de route door Het Baken was uitgezet. Bij het opmaken van de resultaten bleek slechts 1 leerling te zijn gezakt.

Woensdag werd door de VVN afdeling de hoogste klassen van de  basisschool De Meertuin in Slootdorp bezocht. Daar stond een Dode Hoek Spiegel les op het programma. Ruim 40 kinderen werden, eerst via de theorie, bewust gemaakt van de dode hoeken die zich rond een vrachtwagen bevinden en welke gevaren dat met zich mee brengt. Vervolgens werd dat in de praktijk getoond door Jan van Wieren van het gelijknamig transportbedrijf en de bestuursleden van VVN afdeling Wieringerland Ep de Vries en Co Kamst. Dankzij de welwillende medewerking van bloembollenbedrijf T. Arendse, die hiervoor zijn erf beschikbaar stelde, konden de kinderen op loopafstand en op veilige wijze deze praktijkles volgen.

Jan Wouts