Nieuwsberichten

Te hoge snelheid in schoolomgeving

Op 13 september vond er een ludieke snelheidsaktie plaats langs de weg bij basisschool de Fuik in den Ilp. Wel nodig, want bijna de helft van de automobilisten reed er te hard.
 

meer

Nieuwe website gericht op het thema kind en verkeer is online!

www.verkeersouders.nl

Hét platform met praktische informatie over kinderen en verkeer; boordevol tips, ideeën, materialen en adviezen om kinderen veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

meer

De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

Trefwoorden

Verkeerspoort

meer

Coop steunt de campagne De Scholen zijn weer begonnen met de actie Bike to School

VVN is trots op de samenwerking met de nieuwe partner COOP die met Bike to School VVN's campagne "De scholen zijn weer begonnen" steunt.

meer

Blazen in de regen

Bob afspraken maken bij het evenement 'A day at the park' .

meer

Fietslichtactie Noord-Holland

In de Vervoerregio Amsterdam biedt Veilig Verkeer Nederland ook dit najaar weer gratis VVN-Actiepakketten Fietslicht aan, met daarin alle tips en materialen om een fietsverlichtingsactie te doen.

Trefwoorden

fietsverlichting

meer

Een geweldige straatspeeldag.

Wat was het een geweldige dag zaterdag 17 juli; straatspeeldag S.Hoogewerffstraat in Hilversum.

meer

Meer cursussen auto te water

Automobilisten voorbereiden hoe ze moeten handelen als ze te water raken

meer

Volop praktische verkeersexamens

VVN afdeling Wieringerland was afgelopen week volop in actie om de verkeersveiligheid op de scholen onder de aandacht te brengen.

Afgelopen dinsdag was zij aanwezig bij het fietsverkeersexamen in Wieringerwerf. 7 basisscholen deden daar aan mee met in totaal 114 kinderen. De Triangel beet de spits af gevolgd door de Don Bosco, De Peppel, De Titus Brandsma, De Meertuin, De Zilvermeeuw en de kinderen van Het Baken sloten de rij. De organisatie was in handen van de Zilvermeeuw waar de politie de fietskeuring had verzorgd voor de overige scholen werd dat gedaan door Marlies Niesen-Purmer en Jan Wouts van de afdeling VVN Wieringerland. Bij een 5 tal fietsen werd een niet goed werkende bel geconstateerd en mochten deze kinderen het examen afleggen op een fiets van een klasgenoot. Waarbij de route door Het Baken was uitgezet. Bij het opmaken van de resultaten bleek slechts 1 leerling te zijn gezakt.

Woensdag werd door de VVN afdeling de hoogste klassen van de  basisschool De Meertuin in Slootdorp bezocht. Daar stond een Dode Hoek Spiegel les op het programma. Ruim 40 kinderen werden, eerst via de theorie, bewust gemaakt van de dode hoeken die zich rond een vrachtwagen bevinden en welke gevaren dat met zich mee brengt. Vervolgens werd dat in de praktijk getoond door Jan van Wieren van het gelijknamig transportbedrijf en de bestuursleden van VVN afdeling Wieringerland Ep de Vries en Co Kamst. Dankzij de welwillende medewerking van bloembollenbedrijf T. Arendse, die hiervoor zijn erf beschikbaar stelde, konden de kinderen op loopafstand en op veilige wijze deze praktijkles volgen.

Jan Wouts

meer

Een warm onthaal voor onze regionale VVN-collega’s in Den Helder

Toen vorig jaar tijdens de ALV in Hilversum leden van de Helderse afdeling het idee opperden om de ledenvergadering van 2017 in Den Helder te organiseren, reageerde iedereen nog een beetje terughoudend. Als het om een leuk uitstapje gaat dan staat de marinestad als winderige uithoek van ons land meestal niet hoog genoteerd op het lijstje van favoriete bestemmingen. Ten onrechte menen wij als trotse Nieuwediepers en drongen nog een beetje aan. Uiteindelijk ging het districtsbestuur overstag en verzocht ons een attractief middagprogramma samen te stellen. Enthousiast staken we de koppen bij elkaar en gingen aan de slag. Al snel kwamen we er achter dat een halve dag veel te kort is om de bezoeker te doen ervaren welke geneugten en bezienswaardigheden Den Helder zoal te bieden heeft. Het kleurrijke pallet aan mogelijkheden maakte het ons lastig geschikte keuzes te maken, maar na enig wikken en wegen kwamen we er toch uit.  

Op donderdag 11 mei was het zover. Eerder op de dag mocht ons afdelingsbestuur directeur Felix Cohen verwelkomen in het Helders ‘Aquacentrum Heersdiep’. Hier gaven instructeurs van het hypermoderne zwembad een presentatie onder de titel: ‘auto te water’. Op instigatie van Helderse rijschoolhouders zullen hier de komende tijd levensreddende cursussen worden gegeven. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden en leren hoe hij zichzelf en ook andere inzittenden kan bevrijden uit een te water geraakt voertuig. Terwijl we ons vervolgens naar het Reddingsmuseum spoedden, had een grote groep genodigden zich hier al verzameld. Onder het genot van een geurig kopje koffie heette onze voorzitter allen van harte welkom. Hierna kon men voor een korte impressie een half uurtje in het museum ronddolen en ontdekken waarom we juist dit museum hadden uitgezocht. Zo zagen we hoe onze districtsbestuurders zich aan elkaar vastgrepen en zich met moeite staande hielden toen zij in een windtunnel een orkaan probeerden te trotseren. Anderen zagen we met bewonderende blikken naar de portretten van onze dappere zeehelden kijken. Natuurlijk spreekt onze meest markante stadgenoot Dorus Rijkers nog steeds het meest tot de verbeelding.  

Het was prachtige weer toen we ons vervolgens inscheepten voor een vaartochtje over het spiegelende wateroppervlak van de Buitenhaven voor een bezichtiging van onze nationale marinevloot. Niet op een voor toeristen ingericht fluisterbootje, maar op een stoere marinesleper. Een buitenkansje, want het is toch wel bijzonder om vanaf het water op deze stoere boot de schepen van de Koninklijke Marine in het heldere licht van een blakende zon te mogen aanschouwen. Onze afdelingsvoorzitter Kees Bazen had zich te midden van onze gasten op het dek geposteerd. Hij manifesteerde zich als een bekwame gids. Met aandacht voor het kleinste detail gaf hij veel wetenswaardigheden prijs over de modernste technieken en nieuwste snufjes aan boord van deze hoogwaardige defensievaartuigen.  

Een vaartochtje maakt altijd dorstig, maar ook daarin was voorzien. Eenmaal van boord konden we ons gezamenlijk naar de Marine Officiersclub begeven. Met alle egards werd ons gezelschap hier ontvangen en naar het restaurant op de eerste etage geleid. Vanaf het terras kon men met het glas in de hand onbeperkt genieten van het schitterende uitzicht over zee en zien hoe een recent in de vaart genomen veerpond koers zette naar Texel. De stijlvol gedekte tafels in de chique eetzaal lonkten en onze magen begonnen hoorbaar te knorren. We konden echter pas aan tafel voor een exquis viergangen menu, nadat eerst een uitbundige presentatie over ‘Sail Den Helder 2017’ onze belangstelling voor dit groteske tall ship evenement had opgewekt. Na het overvloedige diner ving tenslotte de vergadering aan. Het vernieuwde en inmiddels voltallige districtsbestuur presenteerde eerst zichzelf om aansluitend de jaarcijfers en de gerealiseerde doelstellingen te openbaren. Maar al die getallen en cijfers begonnen ons toch wel een beetje te duizelen. De gezonde zeelucht had ons een beetje doezelig gemaakt en deed sommigen zelfs knikkebollen. Geen nood, want we krijgen het jaarrapport en het verslag van de vergadering ook nog digitaal toegestuurd.  Al met al een volle, maar heerlijke en  goedbestede ontmoetingsdag. Hopelijk zegt nu iedereen het mij met overtuiging na: ‘’Een uitstapje naar Den Helder, in het bijzonder met Sail in het verschiet, is heus zo gek nog niet!’’                               

Koos van Beveren

meer